Wat is en wat doet een orthodontist?

wat is een orthodontist

Een orthodontist kan in een tandartspraktijk werken en exact dezelfde zorg voor een tandarts bieden. De technieken die hij of zij gebruikt, zijn afhankelijk van zijn of haar diagnose. Orthodontisten kunnen elk van deze uitdagingen en nog veel meer helpen. Het zijn tandartsen die zich specialiseren in het omgaan met kromme of niet-synchrone tanden met behulp van beugels en andere tandprothesen. Ze verbeteren ook het algemene uiterlijk van het gezicht van de patiënt in het geval van tandafwijkingen en uitlijnfouten. Wanneer de orthodontist je beugel verwijdert, is het vorige dat je in gedachten wilt houden om je behandeling af te maken, het dragen van vasthouders. Hij of zij zal je hoogstwaarschijnlijk adviseren om te bewerken wat je eet.

Gewoonlijk zal uw tandarts een of meer orthodontisten voorstellen die een uitstekende optie voor uw zorg zijn, maar u hoeft niet mee te doen met wie zij aanbevelen. Houd er rekening mee dat je, om in een orthodontist te veranderen, eerst een gecertificeerde tandarts moet worden. Waarschuwingen Als de bovenstaande stappen niet werken, neem dan contact op met uw tandarts voor vakkundige verwijdering.

Voor degenen die een aantal orthodontische behandelingen moeten ondergaan, is het altijd van cruciaal belang dat u ervoor zorgt dat u de meest geschikte arts kiest. Patiënten kunnen ze ongemakkelijk vinden, vooral wanneer ze aan het eten zijn. Volwassen orthodontische patiënten hebben iets meer kans op levenslange retentie. Beiden worden beschouwd als artsen en behandelen de tanden en het tandvlees. U moet ervoor zorgen dat de orthodontist die u kiest, goed is opgeleid en een vergunning heeft.

Orthodontist voor Dummies

In eenvoudige bewoordingen kunt u de assistenten een belangrijke hulp aan de orthodontist noemen. De assistenten houden ook een notitie bij van alle medicijnen die de orthodontist gebruikt. Hij is ook een van de belangrijkste leden van de orthodontistenkliniek en zij moeten de kwaliteit van multitasking kennen. Orthodontist-assistenten moeten ook certificering behalen, als manier om te oefenen. Het tandartskantoor geeft u de namen van orthodontisten in uw regio die een staatsverzekering accepteren.

Raadpleeg uw orthodontist voor advies over wat u zou kunnen doen om te voorkomen dat uw tanden bewegen totdat u een vervanging koopt. Hoewel er misschien niets is dat je kunt doen om je tanden recht te houden totdat je jezelf met een nieuwe retainer vindt, is het de moeite van het stellen waard als hij een aantal do’s en don’ts heeft om de beweging tussen je tanden te stoppen. Zorg ervoor dat je geniet van je nieuwe tanden en lach elke gelegenheid! Slechts één slechte tand kan een domino-effect in uw mond beginnen. Het is mogelijk dat de tanden op één lijn blijven zonder regelmatige reserveslijtage. Om ervoor te zorgen dat uw tanden niet door herhaalde pogingen beschadigd worden, is mogelijk de meest geschikte uitrusting en ervaring van een expert vereist. Door te borstelen worden de rest van de stukken cement losgemaakt en verwijderd.

Orthodontist om de hoek?

U om houders te dragen nadat beugels om een ​​aantal redenen zijn verwijderd. Nadat je een tijdje een beugel hebt gedragen om je tanden recht te maken, kan je worden gevraagd om een ​​beugel te dragen. Wanneer verstelbare draadhouders worden gegeven, krijgt u een hulpmiddel om de nodige aanpassingen aan te brengen tussen de orthodontistische afspraken van uw kind. Sommigen die spacers krijgen, hebben het gevoel dat er een paar uur lang voedsel tussen hun tanden zit.