Gezond gebit positieve invloed bij medische acceptatie verzekering

Gezond gebit positieve invloed bij medische acceptatie verzekering

Natuurlijk heeft iedereen graag een stralende lach en een mond vol met mooie witte tanden. Een mooi gebit heeft direct invloed op je zelfverzekerdheid en de manier waarop je in je vel zit. Maar je gebit kan ook veel vertellen over je gezondheid. Tijdens een medische keuring wordt er dan ook altijd een kijkje genomen in je mond. Ben je bezig met het afsluiten van een uitvaartverzekering en is het tijd om een medische keuring te boeken? Ga dan naar de tandarts en laat alles goed onderzoeken. Met een gezond gebit zal je namelijk beter uit de keuring komen.

Wat zegt je mond over je gezondheid?

Veel mensen weten niet dat je mond een weerspiegeling is van je gezondheid. Veel aandoeningen kunnen al in de mond zichtbaar worden, zonder dat hier verder klachten over worden gevoeld. Als je pijn ervaart in je mond, wondjes, schimmel of ontstekingen, dan kan dit dus een teken zijn van een groter lichamelijk probleem. Daarnaast kan de mond ook aandoeningen in het lichaam aanstichten, bijvoorbeeld omdat je niet goed poetst. Bacteriën die in de bloedbaan komen kunnen verschillende gezondheidsklachten veroorzaken. Ook diabetes begint vaak met symptomen in de mond. Het is dus geen wonder dat deze tijdens een medische keuring ook onder de loep wordt genomen.

Wat zegt je gebit over jou?

De dokter die de medische keuring uitvoert kan van je gebit veel aflezen. En dit kun je in de meeste gevallen niet zo gemakkelijk verbergen. Bekijk de volgende punten maar eens.

  • Roker of geen roker: het is vrij gemakkelijk aan iemands gebit te zien of ze een pakje sigaretten per dag roken of dat ze niet roken. Aanslag, teruggetrokken tandvlees, de geur en ook bloedingen zijn een indicatie voor de dokter dat je rookt. Dit zal op je medische keuring natuurlijk naar voren worden gebracht.
  • Persoonlijke hygiëne: als je je tanden niet goed poetst, dan besteed je niet genoeg aandacht aan persoonlijke hygiëne. De kans is dan groot dat je de rest van je lichaam ook niet goed onderhoudt. En een goed onderhouden lichaam is natuurlijk gezonder dan een lichaam dat wordt verwaarloosd.
  • Andere slechte gewoonten: aan je gebit kan worden afgelezen of je er ook andere slechte gewoonten op nahoudt. Zo kan een dokter zien of je drugs gebruikt of dat je te veel alcohol drinkt. Als je je organen op die manier aantast kan je lichaam niet goed functioneren en dit zal te zien zijn aan ontstoken tandvlees, uitgevallen of afgebroken tanden en ontstekingen in de mond.

Met een gezond gebit de keuring in

Het kan dus geen kwaad om voor de keuring een bezoekje te brengen aan de tandarts. Deze kan je tanden schoonmaken, gaatjes vullen en eventuele andere problemen verhelpen. Je kunt dan met een gezond gebit bij je keuring verschijnen, wat altijd een positief effect heeft. Echt grote problemen kun je zo natuurlijk niet verbloemen en deze zullen altijd door de dokter die de keuring uitvoert worden herkend. Daarom is het veel beter om met je slechte gewoonten te stoppen en te beginnen voor jezelf te zorgen. Het gezonde gebit zal daarna automatisch volgen.

Afsluiten van een uitvaartverzekering?
Vergelijk alle uitvaartverzekeringen op: https://zorgvaart.nl